Пошук

ВІДБУЛАСЯ НАРАДА З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОЇ МЕДИЦИНИ В УКРАЇНІ

Дата: 13.09.2017 10:25
Кількість переглядів: 1096

11 вересня 2017 року селищний голова Григорій Рудюк та в.о. головного лікаря Новоборівського Центру ПМСД Тетяна Стринадко взяли участь в нараді з питань розвитку сільської медицини в Україні, яка відбулася за участі Президента України Петра Порошенка в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця .

У заході взяли участь: Перша леді України, випускниця НМУ Марина Порошенко, представники Уряду, Верховної ради України, місцевих та регіональних влад, голови територіальних громад, начальники департаментів охорони здоров’я Обласних державних адміністрацій, головні лікарі з усіх областей України, ректори медичних університетів, очільники благодійних фондів, члени громадських організацій.

За дорученням та Ініціативою Президента Україна була розроблена Програма реформ сільської медицини. «В нас є на сьогодні цифри, які характеризують поточний стан, він жахливий – лише 17 % фельдшерсько-акушерських пунктів і амбулаторій забезпечено транспортом. Не вистачає обладнання, ліків, в значній частині ФАПів не має медичного персоналу. Ми платимо дуже дорогу ціну за уповільнення реформування медицини», – наголосив Петро Порошенко. Серед новацій,  в проект реформи пропонується система телемедицини, коли в кожному ФАПі, кожній амбулаторії буде проведений широкополосний інтернет, медичний працівник матиме мотивацію працювати та доступ до отримання консультації найкращого фахівця. За словами Президента, впровадження телемедицини – це сучасні технології, які ми не маємо права не застосовувати.

В кожній області сьогодні активно створюються і розвиваються об’єднані територіальні громади, а кожна громада вже відчула смак створення комфорних умов для мешканців села. На цьому наголосив голова Баранівської об’єднаної територіальної громади (Житомирська обл.) Анатолій Душка. Він також подякував Президенту за впровадження найголовнішої реформи – децентралізації, за можливість по-новому управляти своїми територіями, фінансами, процесами. «В цьому році Баранівська міська рада прийняла на свій баланс заклади охорони здоров’я – первинної і вторинної медицини. І я вважаю, що реформа стане ще кращою тоді, коли не тільки лікар, але й пацієнт турбуватиметься про своє здоров’я».

Президент України подякував лікарям, своїй команді, урядовцям, народним депутатам та представникам Міністерства охорони здоров’я за ефективну і конструктивну роботу та зазначив, що програма, так само, як і медична реформа загалом, також відкрита для повного і детального обговорення. Для реалізації програми потрібно інвестиції на суму 14,2 млрд грн. В бюджеті 2017 року вже передбачено 4 млрд грн., це кошти вилучені Генеральною прокуратурою у представників колишньої влади, на розвиток медичної галузі у сільській місцевості.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.