ПОЧАЛИ ДІЯТИ НОВІ ПРАВИЛА ВИЇЗДУ ДІТЕЙ ЗА КОРДОН

Дата: 06.09.2018 11:46
Кількість переглядів: 808

Фото без описуЗ 28 серпня 2018 року в Україні почали діяти зміни в рамках другого пакету законодавчої ініціативи #ЧужихДітейНеБуває, які дозволяють тимчасово  виїжджати за кордон з дитиною одному з батьків без дозволу іншої сторони.

Згідно з новими правилами, один з батьків (мати або батько), який вивозить дитину за кордон, обов’язково повинен повідомити про це рекомендованим листом іншого з батьків, який справно платить аліменти. У листі необхідно вказати мету виїзду, куди саме їде дитина, а також час, на який дитина покидає територію України. Дозвіл має бути наданий впродовж 10 днів. У іншому випадку за спрощеним порядком у наказному провадженні таке рішення виносить суд.

Крім того, при перетині кордону матері (батькові) необхідні будуть такі документи: рішення суду або органів опіки та піклування, яким визначено місце проживання дитини; документи, що підтверджують мету і терміни виїзду (наприклад, це може бути довідка з медичного або освітнього закладу, бронювання квитків і т. п.).

Дозвіл від другого з батьків не буде потрібен в разі, якщо одна зі сторін має намір виїхати за кордон більше ніж на 1 місяць, або в разі наявності боргу з аліментів в іншого з колишнього подружжя за 4 і більше місяців, якщо дитина є тяжкохворою.

За умисне порушення встановленого законом обмеження щодо строку перебування дитини за межами України передбачена адміністративна відповідальність.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних