ВІДБУЛАСЬ НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

Дата: 29.08.2017 15:41
Кількість переглядів: 1048

Фото без опису25 серпня 2017 р. в смт. Нова Борова відбулась науково-практична конференція:«Видатні досягнення житомирської геологорозвідки та їх роль в сучасному розвитку», присвячена 70 –річчю діяльності Житомирської геологорозвідки, 40-річчю досягнення світового рекорду швидкості алмазного буріння та 50-річчю початку впровадження алмазного буріння.

В роботі конференції взяли участь ветерани Житомирської геологорозвідки, представники, Держгеонадр України, Інституту геологічних наук НАН України, Академії технологічних наук України, Спілки буровиків України, органів місцевого самоврядування та ЗМІ.

У своєму привітанні учасникам конференції зав. відділом геології корисних копалин Інституту геологічних наук НАН України доктор геологічних наук, професор Олена Ремезова зазначила: 

«Особисто мене пов’язує із Житомирською експедицією 7-річна діяльність після закінчення Київського національного університету ім. Тараса Шевченка у складі Іршинської партії. Саме тоді під керівництвом С.К. Швайберова я опановувала методику дослідження родовищ титану. В той час в практику геологорозвідувальних робіт запроваджувалось буріння на розсипах титану верстатом КГК-100, розвідувались Валки-Гацківське, Злобицьке , Тростяницьке розсипні родовища, досліджувались корінні родовища та прояви титану. 

 Працюючи в експедиції, я зібрала матеріали та написала кандидатську дисертацію, яку захистила в 1997р. В подальшому, працюючи в Житомирському державному технологічному університеті, я повернулась до титанової тематики і в 2012р. захистила докторську дисертацію на тему: « Розшаровані титаноносні інтрузиви габро Коростенського плутону (північно-західна частини Українського щита)». Саме С.К. Швайберов спрямував мене до проф. Л.С. Галецького, який також починав свою блискучу кар’єру видатного вченого-геолога у Житомирській експедиції. На жаль, моїх наставників вже нема на цьому світі, але я вдячна їм за той неоціненний досвід, який я отримала. Роки роботи в експедиції часто згадую із вдячністю як найкращі і найбільш насичені в моєму житті.

Визнаючи досягнення та досвід Житомирської експедиції як кузні кадрів геологічної галузі, вітаю своїх колег з ювілеєм і хочу побажати відродження вітчизняної геології та нових відкриттів, легких доріг та здоров’я!»

У привітаннях учасникам конференції видатні діячі і ветерани геологорозвідки висловили наступне:

Микола Гавриленко - Почесний президент Спілки буровиків України, Міністр геології України (1981-1997 рр), перший заступник голови ВР України 1-го скликання,  академік:

«Перебуваючи на посаді Міністра геології мені довелось декілька разів відвідувати Житомирську експедицію,  яка завжди тримала передові позиції у геологічних здобутках і видатних досягненнях з технології розвідки родовищ корисних копалин. Покладаю велику надію, що Житомирська геологорозвідка  в майбутньому стане центром відродження геологічної галузі в Україні».

Анатолій Морозов - Президент Академії технологічних наук України, академік НАН України:

«Науковцями технологічних наук високо оцінюються видатні досягнення Житомирської геологорозвідки»

Петро Гожик - директор Інституту геологічних наук, академік НАН України:

«Вагомий внесок геологів Житомирської геологорозвідки у розвитку геологічної науки визнається не тільки в Україні, але і далеко за її межами».

Микола Бондаренко - голова оргкомітету міжнародної наукової конференції по породоруйнівному інструменту, доктор технічних наук:

«Житомирська геологорозвідка зробила найбільший внесок у розвитку алмазного буріння».

Володимир Бондаренко - чл.-кор. НАН України, доктор технічних наук, професор:

«Ветерани Житомирської геологорозвідки відіграють провідну роль у подальшому розвитку алмазного і твердосплавного буріння» 

Віталій Вітрик - генеральний директор НТП «Бурова техніка», академік УНГА:

«Високо оцінюємо достойний внесок Житомирських геологорозвідків  у розвитку бурової справи».

Михайло Малов – перший заступник голови правління Спілки буровиків України,  представник Спілки у Польщі:

«Представники Житомирської геологорозвідки стали ініціаторами створення Спілки буровиків України,, яка сьогодні добре відома не тільки в Україні, а і далеко за її межами»;

Олександр Бутильський – начальник дільниці Житомирської ГРЕ (1978 р.):

«Для мене робота в Житомирській ГРЕ була другим університетом. Бурові бригади №2 і №5 майстра Арсена Литвинчука, які досягли рекордів, працювали на моїй дільниці - було чого навчатись. Хочу згадати також бурового майстра дільниці Анатолія Савельєва – поета, який написав біля 2 тис. віршів, більшість із яких присвятив геологорозвідникам. В його віршах «Начиналось в Новой Боровой» і «Страна моя» є такі  прекрасні строки:

Страна, где прожил столько лет,

Ее души не понимая.

Есть темнота, но есть и свет_

Тепер я твердо это знаю».

Микола Єрмаков – голова правління НВО «НІКОС», к.т.н.:

«Впроваджуючи нові технологічні розробки в умовах Житомирської ГРЕ, ми завжди відчували підтримку з боку керівництва експедиції, зокрема чуйну турботу головного інженера Анатолія Вдовиченка».

Сергій Кириченконачальник Ковельської ГРЕ (2001-2015 рр.):

«Житомирська ГРЕ була для нас взірцем впровадження новітніх технологій». 

Привітання також надіслали також начальник Ковельської ГРЕ Сергій Вишневський, директор Київського заводу бурової техніки  Руслан Бабіч. голова Закарпатської організації Спілки Михайло Гавриш і ветерани геологорозвідки Іван Мартиненко, Віталій Данилко, Василь Осійчук та багато інших, які не змогли з різних причин взяти участь в роботі конференції.

З доповідями на конференції виступили:

Сергій Поляков  - директор ТОВ «Житомирбуррозвідка»: «Історія  та перспективи розвитку Житомирської геологорозвідки»;

Анатолій Вдовиченко - голова правління Спілки буровиків України, акад. АТН України: «Видатні досягнення Житомирських геологорозвідників та їх роль в сучасному розвитку»;

Микола Костенкоголова Редакційої ради Держгеонадр України, доктор геологічних наук, професор: «Значущість видатних геологічних здобутків Житомирської геологорозвідки»;

Михайло Позняк – буровий майстер ТОВ «Житомирбуррозвідка»: «Практика ефективного використання комплексу КГК -100»;

Олександр Голяченко - директор Новоборівського краєзнавчого музею. «Видатні діячі Житомирської геологорозвідки»;

Руслан Семенійзаступник Новоборівського селищного голови: «Роль Житомирської геологорозвідки в соціально-економічному розвитку регіону»

В’ячеслав Семенченко – головний механік Олевської ГРП (1972 – 1981рр.), головний інженер ТОВ «Кварцсамоцвіти»: «Видатні досягнення Житомирських геологорозвідників в шахтопроходці»;

Микола Василенконачальник гідрогеологічної партії (1985 -2014 рр.): « Роль підземних питних вод в розвитку регіонів»;

Петро Андрусякдепутат Хорошівської районної ради, настоятель Свято-Андрієвської Церкви УПЦ КП, протоієрей: «Роль геологорозвідки у вирішенні місцевих соціально-економічних проблем і духовного відродження».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних