Пошук

СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ОТГ ХОРОШІВСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 15.08.2017 14:36
Кількість переглядів: 1242

Об’єднані територіальні громади Хорошівського району суттєво збільшили свої бюджети, а Житомирщина перебуває в лідерах у впровадженні реформи  - повідомили на сайті Житомирської ОДА
Про це говорили сьогодні, 15 серпня, під час круглого столу «Стан та перспективи розвитку ОТГ Хорошівського району". Зміцнення співробітництва між громадами» за участю заступника голови – керівника апарату ОДА Олексія Ясюнецького.


«Сьогодні ми обговорюємо найважливішу реформу, яка зараз впроваджується у державі – адміністративно-територіальній. Суть реформи – це зміна форми. У даному випадку змінюється не лише форма адміністративно-територіального устрою, а змінюється якість життя та свідомість людей. Кожна людина має усвідомлювати, що вона максимально долучена до вирішення місцевих питань і від неї, як розпорядника ресурсів, залежить добробут. Житомирщина посідає лідируюче місце за формуванням спроможних територіальних громад. Реформа дуже складна і та нормативна база, яка зараз є, потребує вдосконалення. Тому хочеться почути і про проблеми, які є, а також знайти можливі шляхи вирішення: чи це буде місцевий рівень, чи обласний, чи державний», – сказав Олексій Ясюнецький.


Під час круглого столу голови вже створених об’єднаних громад поділилися досвідом та успіхами ОТГ, ефективного використання коштів у інтересах громади.
Так, голова Новоборівської ОТГ Григорій Рудюк розповів, у Новоборівській ОТГ провели повну термосанацію гімназії, встановили штучне футбольне поле, котельню, закупили шкільні автобуси, встановили освітлення, ремонтують дороги. І все це – після об’єднання громад.
Також учасники круглого столу – сільські, селищні голови, депутати селищних, районних рад та представники бізнесу – піднімали й проблемні питання. Серед них – курсування міжміських та приміських маршрутів, пільгове перевезення, співпраця із Держгеокадастром, надання медичних послуг, функціонування терапевтичного відділення та інше.

 

Джерело: Житомирська ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.