ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ СЬОМОЇ СЕСІЇ ПЕРШОГО СКЛИКАННЯ

Дата: 11.07.2016 13:44
Кількість переглядів: 909

Фото без опису8-го липня в залі засідань селищної ради пройшла сьома сесія першого скликання. Присутніми були 16 депутатів селищної ради, представники новоутвореного ЦПМСД, представники освіти, підприємств, старости громад. На розгляд депутатів було винесено 22 питання порядку денного, які пройшли попереднє обговорення на засіданнях постійних комісій селищної ради.

Розпочалася сесія із звернення представника ТОВ «ПОЛІССЯ ІНВЕСТ» з прохання включити до порядку денного питання щодо оренди земельних часток(паїв) даним підприємством, яке не було підтримане депутатами, та відправлене на доопрацювання.

Депутати внесли зміни до селищного бюджету на 2016 рік, до порядку денного було включено питання щодо внесення змін до рішення 3-ї сесії 1-го скликання від 12.01.2016 року №55 "Про передачу медичної субвенції з бюджету Новоборівської селищної ради до районного бюджету Володарсько-Волинського району».

Активну дискусію серед присутніх викликало питання прийняття штатного розпису новоутвореного комунального закладу ЦПМСД. Дане питання було прийнято, кількість штатних одиниць було збільшено до однієї та затверджено штатний розпис в кількості 53,5 штатних одиниць.

Відповідно до рішення протоколу № 6 засідання конкурсної комісії, сесією селищної ради було погоджено кандидатуру Власюка Павла Васильовича на начальника відділу комунального господарства, благоустрою та архітектури Новоборівської селищної ради ОТГ.

Селищна рада прийняла ряд рішень щодо місцевих податків:  податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ставки земельного податку, транспортний та єдиний податок, оренда плата за земельні ділянки в межах населених пунктів.

В частині плати за землю рішення запроваджує ставки земельного податку у відсотках від нормативної грошової оцінки землі від 0,01 % до 3 % у залежності від цільового призначення. Ставка податку встановлюється в межах житлової забудови для селища міського типу Нова Борова у розмірі 0,04 % від нормативної грошової оцінки, для сіл, що входять до складу Новоборівської селищної ради ОТГ, у розмірі 0,02 % від їх нормативної грошової оцінки. Ставка податку встановлюється за сільськогосподарські угіддя 0,2 % від їх нормативної грошової оцінки.

Ставки податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки ) за 1 кв. метр загальної площі об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, для фізичних осіб встановлюються в розмірах:

- для об'єктів житлової нерухомості, в розмірі 0,2% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2017 року.

- для об'єктів не житлової нерухомості, в розмірі 0,2% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2017 року.

Підлягають оподаткуванню квартири площею від 80 кв. м.,  житлові будинки площею від 180 кв. м.

Встановлюються пільги із сплати податку на нерухоме майно для фізичних осіб, що мають у власності: господарські, (присадибні будівлі) – допоміжні (нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції, гаражі-наземні, підземні.

На сесії затверджено слідуючі програми:

1. Комплексна програма проведення року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи Новоборівської селищної ради об’єднаної територіальної громади на 2016 рік.

2. Цільова соціальна програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2016-2020 роки Новоборівської селищної ради об’єднаної територіальної громади.

3. Програма запровадження та розвитку системи дистанційного обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів державного та місцевих бюджетів в управлінні Державної казначейської служби України у Володарсько-Волинському районі Житомирської області на 2016-2017 роки Новоборівської селищної ради об’єднаної територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних