Пошук

ПРОЙШЛИ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

Дата: 18.09.2017 12:58
Кількість переглядів: 1268

У п’ятницю 15 вересня пройшли загальні збори жителів Новоборівської громади. Селищний голова Григорій Рудюк та профільні заступники селищного голови Олександр Стретович та Руслан Семеній звітували про роботу виконавчого комітету селищної ради. На зборах присутніми були депутат обласної ради Олег Пінський та заступник начальника Хорошівського відділення поліції, представники установ, організацій та підприємств громади, жителі населених пунктів громади.

Звіт роботи селищного голови за 2016 рік

     В Новоборівській селищній об’єднаній територіальній громаді станом на 01 січня                  2017 року проживає  8530 чоловік населення.                                 

З них :

2413 пенсіонерів;  

5 –  інвалідів Другої світової війни;               

2 –  учасників бойових дій Другої світової війни

15 - учасників бойових дій – афганців;

88 - учасників бойових дій – учасники АТО в т.ч. 5 інвалідів.

 

За 2016 рік в громаді народилося  та були зареєстровані 58 дітей

померло - 146 чол.,

одружилося  18 пар.

До селищної ради обрано 25 депутатів.

Утворено 5 постійних комісій:

  • комісія з питань бюджету, фінансів і цін;
  • комісія  з питань промисловості, будівництва і благоустрою транспорту і зв’язку, управління комунальною власністю;
  • комісія з питань регулювання земельних відносин  та охорон

навколишнього середовища;

  • комісія по соціальних питаннях, культурі, охороні здоров’я, побутового і торгівельного обслуговування, освіті, молоді і спорту;
  • комісія з  питань депутатської діяльності та  етики роботи щодо

забезпечення законності, правопорядку,  охорони прав громадян.

 

Працює виконавчий комітет селищної ради, до складу якого входять  18 осіб.

В селищній раді організовано прийом заяв для оформлення субсидій. Надається матеріальна допомога незахищеним верствам населення відповідно положення затвердженого рішенням № 241 13 сесії селищної ради  І скликання від 22.12.2016 року:

Поховання                                      9000

Лікування            18100

<удівельні матеріали (пожежа)      1000

Пожежа                                 6000

Лікуванн учасників АТО               8000

Учасники АТО                      13000

Сім’ям загиблих учасн.АТО         1000

Сім`ям АТО                                    2500

В.В.війна                                 4000

Разом                                              62600

Новоборівська селищна об’єднана територіальна громада утворена шляхом добровільного об’єднання територіальних громад селища міського типу Нова Борова, сіл Небіж, Хичів, Краснорічка, Ягодинка, Старий Бобрик, Турчинка, Валки, Ягодинка Друга, Кропивня, Гацьківка, Луковець, Рудня-Гацьківка, Фасова, Ісаківка, Кам’яний Брід, Рудня-Фасова, Томашівка. Законодавче підґрунтя - рішення 32 сесії VI скликання Житомирської обласної ради №1566 від 14.08.2015 року. Адміністративним центром Територіальної громади є селище міського типу Нова Борова, в якому розміщені органи місцевого самоврядування. Перші вибори депутатів Ради відбулися 25 жовтня 2015 року.

Реформа децентралізації є реформою, яка важлива для кожного. Вона позитивно вплине на всі аспекти життя, дасть можливість кращого доступу до залучення інвестицій в громаду та покращення послуг для мешканців.

Протягом 2016 року ми попрацювали над розробкою стратегічного плану розвитку громади на 2017-2020 роки. Під час його розробки було опитано мешканців громади та  суб’єктів господарювання і виявлено ряд проблемних питань, відповідно до яких визначені напрямки стратегічного розвитку нашої громади.

Рішенням від 19.04.2016р. № 110 була сформована Робоча група з підготовки Стратегії розвитку Новоборівської селищної об’єднаної територіальної громади.

У листопаді 2016 року робоча група остаточно узгодила перелік цілей та завдань, орієнтовний фінансовий план на реалізацію запланованого, затверджено перелік проектів для Плану реалізації Стратегії та їх подальшого доопрацювання (реалізація протягом наступних 3-х років).

Таким чином були обрані три головні сфери фокусування зусиль з розвитку Новоборівської громади:

1. Економічний розвиток.

2. Розвиток інфраструктури.

3. Підвищення якості життя на території ОТГ.

На 13 сесії селищної ради 22 грудня 2016 року прийнято рішення № 236 «Про затвердження Програми соціально-економічного розвитку Новоборівської селищної об’єднаної територіальної громади на 2017 рік.

В 2016 році Новоборівська громада залучила до свого бюджету 10 886,8 тис. грн., з яких: 4 677,5 тис. грн. – кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ; 6 209,3 тис. грн. – кошти ДФРР.

Завдяки фінансовим надходженням з ДФРР, у співфінансування з місцевим бюджетом, проведено повну термосанацію Новоборівської гімназії. Загальна вартість об’єкту - 6899,194 тис. грн., з них: 6209,275 тис грн. кошти ДФРР(90%) та 689,919 тис. грн. – кошти місцевого бюджету(10%). При реконструкції повністю замінені вікна та двері на енергозберігаючі, утеплено стіни та покрівлю, замінено зовнішні тепломережі.

Сума коштів субвенції на розвиток інфраструктури призначається громадам керуючись двома критеріями – це територія та кількість населення об’єднаної територіальної громади. Наша громада у 2016 році отримала 4677,5 тис. грн. на розвиток інфраструктури.

За ці кошти проведено капітальний частковий ремонт вул. Незалежності в смт. Нова Борова. Загальна вартість проекту - 1499,168 тис. грн., з них:  1200,0 тис. грн. кошти субвенції, 299,168 – кошти місцевого бюджету.

Проведено реконструкцію котельні Кропивнянської ЗОШ I-III ступенів. Було повністю замінено покрівлю котельні та встановлено нові сучасні твердопаливні котли з підвищеним КПД. Загальна вартість проекту - 777,166 тис. грн., з них:  702,762 тис. грн. кошти субвенції, 74,404– кошти місцевого бюджету.

Придбано сміттєзбиральний автомобіль - 897 500 тис. грн., сміттєві баки в кількості 20 шт. – 102,499 тис. грн.

Біля Новоборівської гімназії побудовано сучасний спортивний майданчик з штучним покриттям. Загальна вартість цього проекту 1 млн. 6 тис. грн.

Реконструйовано частину приміщень бібліотеки для розміщення відділу освіти, охорони здоров’я і соціально-культурної сфери Новоборівської селищної ради.

Також розроблено проекти на виготовлення проектно-кошторисної документації: Реконструкція Новоборівського загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів-ліцею по вул. Освіти, 7 в смт. Нова Борова, Хорошівського району, Житомирської області; Реконструкція комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоборівської селищної ради по вул. Казкова, 42 в смт. Нова Борова, Хорошівського району, Житомирської області; Реконструкція водогінних мереж в смт. Нова Борова, Хорошівського району, Житомирської області; Реконструкція покрівлі та частини приміщень бібліотеки по вул. Освіти, 7а,  смт. Нова Борова, Хорошівського району, Житомирської області. Виконання робіт по даним чотирьом проектам в 2017 році буде фінансуватися за рахунок коштів з ДФРР, коштів субвенції та за рахунок співфінансування з селищного бюджету.

Суттєвим джерелом фінансування у 2016 році для громади стала субвенція з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій. Завдяки тісній співпраці з депутатом ВРУ Дзюбликом П.В. наша громада залучила до свого бюджету 663,868 тис. грн. За ці кошти в с. Кропивня проведено капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Гоголя, в с. Небіж капітальний ремонт Небізького НВК – заміна вікон та дверей на енергозберігаючі. В смт. Нова Борова проведено поточні ремонти вулиць. Придбано побутову техніку Кропивнянському ДНЗ «Дзвіночок», комплект звукової апаратури Фасівському НВК; комплект меблів Старобобрицькому ДНЗ «Веселка», обладнання для бюджетних установ.

Вперше за останні 10 років ми змогли при тісній співпраці з депутатами обласної ради О.В. Пінським залучити до місцевого бюджету 705,0 тис. грн. За дані кошти зроблено капітальний ремонт вуличного освітлення в смт. Нова Борова, капітальний ремонт ЦРД «Сонечко», придбано обладнання для бюджетних установ.

Завдяки співфінансуванню з державною програмою «Шкільний автобус» - 70% держаний бюджет, 30% місцевий бюджет, Новоборівська громада у 2016 році отримала новий шкільний автобус.

За власні кошти встановлено вуличні тренажери біля Новоборівської гімназії, огороджено кладовища в с. Кам’яний Брід та с. Гацьківка, відновлено вуличне освітлення на вулицях смт. Нова Борова.

ПРЕЗЕНТАЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.