Форум місцевого розвитку Новоборівської громади

Дата: 20.01.2017 11:30
Кількість переглядів: 1042

Фото без описуПротягом листопада-грудня 2016 року проектом Програми розвитку ООН “Верховенство права та відновлення правосуддя у постраждалих від конфлікту громадах України” (ROL), що фінансується  Урядом Нідерландів (UNDP) було проведено фокус-групові дискусії з дослідження проблемних питань місцевого розвитку та безпеки в Новоборівській селищні об’єднаній територіальній громаді Житомирської області.

Фокус-групові дослідження проводилися за кластерним принципом, який повторює принцип призначення старост, тобто один староста для 1го, 2х або більше сил. Таким чином на одному фокус-груповому досліджені були представники від одного або більше населених пунктів.

Взяти участь в фокус-групових дослідженнях були запрошенні мешканці громади кожного населеного пункту, які мають активну громадську позицію та не байдужі до питань розвитку свого населеного пункту.

На початку проведення фокус-групового дослідження учасникам було запропоновано заповнити анкети з питаннями щодо місцевого розвитку та безпеки для визначення  найбільш гострих проблем в кожному населеному пункті шляхом проставляння балів рейтингу в анкеті. Після заповнення анкет відбувалося громадське обговорення кожного питання окремо, які були зазначені в анкеті. Громадська думка стосовно кожного питання фіксувалася та була занесена до аналітичного звіту по кожній фокус-групі фасилітатором цих досліджень – Жанною Чмут, Офіцером з громадської мобілізації проекту ПРООН. На підставі отриманих аналітичних звітів по кожному з проведених фокус-групових досліджень був складений загальний аналітичний звіт Аналітиком з громадської безпеки проекту ПРООН Вадимом Осадчуком

Отож, у середу 18 січня відбувся Форум місцевого розвитку Новоборівської громади. На засіданні форуму були присутні Жанна Чмут - офіцер з громадської мобілізації проекту ПРООН, головний спеціаліст бюро первинної правової допомоги в Хорошівському районі, старости, депутати, працівники апарату селищної ради, представники установ та організацій громади.

Форум місцевого розвитку – це дорадчий орган який буде діяти в громаді на термін реалізації проекту ПРООН та залишиться дієвим інструментом і після 2018 року коли перший етап завершиться. Основна функція форуму це громадська рада в громаді, яка є партером проекту ПРООН.

Учасники форуму розглянули питання затвердження положення про громадську раду, про обрання координаційного комітету і голови координаційного комітету. Згідно положення, щонайменше раз в півроку буде збиратися сам форум місцевого розвитку. До складу координаційного комітету буде входити одна з громадських організацій громади, яка буде грантоотримувачем, тобто кошти на реалізацію мікропроектів будуть перераховуватись на рахунок громадської організації.

За  результатами групових досліджень було зроблено  аналітичний звіт проблем громади. Серед них на перше місце вийшла проблема працевлаштування, проблема функціонування поліції в громаді, проблема безпеки (вуличне освітлення).

Серед завдань форуму визначили наступні:

1. на координаційній нараді  провести SWOT-аналіз,  проаналізувати перші п’ять проблем та прийняти рішення на який проект піде перший Грант;

2. проаналізувати  громадські організації в громаді та отримати згоду однієї на партнерство в проекті.

На початку лютого буде проведено перший тренінг з ОТГ,  які є партнерами ПРООН в Житомирській області по мобілізації громад,  де буде проінформовано про можливості громадських організацій, які безпосередньо будуть приймати участь у реалізації перших мікропроектів. В другій половині лютого буде проведено другий тренінг по написанню мікропроектної пропозиції.

Реалізація мікропроекту буде реалізовуватись за кошти ПРООН у співфінансуванні з селищним бюджетом. Проект, який отримає фінансування,  буде обрано на конкурсі ідей в межах Форуму місцевого розвитку Новоборівської об’єднаної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних