Пошук

МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ

Дата: 29.08.2016 10:21
Кількість переглядів: 835

26 серпня селищний голова  Григорій Рудюк та заступник селищного голови Олександр Стретович взяли участь у міжнародному форумі «Децентралізація, стан та перспективи об’єднання громад», який проходив у Новоград-Волинському.

Головною метою проведення форуму була інформаційно-роз'яснювальна робота щодо переваг об’єднання громад та обмін досвіду з польськими колегами.

У Форумі взяли участь Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, голови районних державних адміністрацій області, керівників місцевих рад усіх рівнів, експертів з децентралізації, а також представники польської делегації.

В’ячеслав Негода зазначив, що зараз децентралізація в Україні рухається не за тим оптимальним сценарієм, який  було заплановано на початку реформування, оскільки Парламентом так і не були прийняті зміни до Конституції, які мали бути першочерговими. Це стримує комплексну, системну децентралізацію, але не перешкоджає створенню ефективного базового рівня місцевого самоврядування – спроможних громад. Громадам необхідно розвиватися, а для цього потрібні ресурси та повноваження, що можливо лише у децентралізованій системі самоврядування.

Житомирщина одна з областей, яка найактивніше включилася в процес децентралізації. На даний в Житомирській області утворено 10 об'єднаних територіальних громад.

Міжнародний форум пройшов за сприяння Української асоціації районних та обласних рад та Швейцарсько-Українського проекту DESPRO в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.